GIZ

OBUKA ZA KOMERCIJALISTE

BHM d.o.o. Zenica je u saradnji sa GIZ – Projekat „Podrška obrazovanju odraslih - Usavršavanje i osposobljavanje“ razvio i realizirao program Obuke za komercijalne poslove.

Prva grupa nezaposlenih lica i lica koji su zaposleni kao komercijalisti u zeničkim kompanijama počela je obuku 10.9.2013. godine. Svi polaznici obuke su visokoobrazovani sa predznanjem ili iskustvom iz ekonomske struke i solidnim poznavanjem informacionih tehnologija.

Intenzivna, cjelodnevna obuka je trajala deset dana i obuhvatala četiri modula:

  1. Tehnike prodaje
  2. Osnove financija i računovodstva
  3. ICT u komercijalnim poslovima
  4. Marketing i prezentacija.

Obuku za komercijaliste i terenske komercijaliste su vodili konsultanti s bogatim iskustvom iz oblasti koje se obrađuju.

 

OBUKA ZA WEBINAR DIZAJNERE/PREDAVAČE

U cilju unapređenja radnih vještina iz oblasti IT tehnologije, BHM d.o.o. Zenica je u saradnji sa GIZ - Projekat „Podrška obrazovanju odraslih - Usavršavanje i osposobljavanje, razvio i realizirao provođenje Obuke za webinar dizajnere/predavače. Obuka je namijenjena nezaposlenim osobama sa solidnim informatičkim znanjem i iskustvom u obrazovanju odraslih, kao i zaposlenim osobama iz obrazovnih ustanova ili kompanija koje žele uvesti savremeni način online komunikacije.

Obuka za webinar dizajnere/predavače je počela 14.09.2015. godine i trajala je 10 dana, a realizirana je kombinacijom interaktivnih predavanja i radionica. Kroz predavanja i radionice, kandidati su imali priliku upoznati se sa mogućnostima i načinom korištenja tri programa za izvođenje on-line treninga:

  1. Adobe Presenter
  2. Adobe Captivate
  3. Adobe Connect

Ovom obukom polaznici stiču znanja i vještine za planiranje, kreiranje, pripremu i provođenje prezentacije, obuke ili webinar konferencije i time povećavaju šanse za pronalaženje zaposlenja ili samozapošljavanje. Polaznici ove obuke će imati šansu da ponude svoje usluge svim ponuđačima obuka: malim i velikim kompanijama koje provode interne obuke za svoje zaposlenike u ili izvan radnog vremena, školama i fakultetima, školama za obrazovanje odraslih, itd.